Lag verdifullt innhold

letters-1161946_1920Selv om du helst vil fortelle om produktet ditt, så kan det være lønnsomt for bedriften å også lage godt gratis lesestoff som relaterer seg til det du selger. Hvis du for eksempel driver med lakseoppdrett, så er ikke privatpersoner den målgruppen du sikter på. Allikevel, dersom du skriver innhold som er spennende å lese for nysgjerrige, så fører det kanskje til at noen deler artikkelen din på Facebook eller andre steder. Når de deler artikkelen din, så får du en lenke fra deres nettside til din egen nettside.

Google belønner sider som har mange innkommende lenker. En innkommende lenke fungerer omtrent som en tillitserklæring, gitt av noen andre til akkurat din artikkel. Når Google søker opp alle artikler som passer til søkeresultatet, er en viktig faktor i sorteringen, hvor mye tillit du har fått fra andre.

Eviggrønne enger

Når du har skrevet en god artikkel om noe som opptar dine kunder (for eksempel om lakselus), så kan denne ene artikkelen over mange år fungere som en magnet på publikum. Første år har du kanskje 500 lesere på denne artikkelen. Året etter har det blitt til 1000 og slik fortsetter det. Hvis du treffer godt, så skaper dette såkalt “eviggrønne enger”.

Den artikkelen du skrev på 30 minutter, vil i mange år fremover bidra til at akkurat ditt nettsted har en jevn tilstrømming av besøkende. Populære sider rangerer høyt hos Google.

Dette er viktig

Ikke klipp og lim innhold fra for eksempel Wikipedia. Dette straffes av Google. Du må gjerne lese artikkelen på Wikipedia, og skrive det på nytt med dine egne ord. Fyll gjerne på med krydder av din egne erfaringer og gjør litt grundig research. Les gjerne den engelske utgaven av artikkelen, ettersom de ofte er mye mer omfattende.

Dersom du skriver om dagsaktuelt innhold, så prøv å vinkle det slik at innholdet blir tidløst. Det er mye mer arbeidskrevende å drive et nettsted med nyheter – fordi nyhetene mister hele sin verdi i løpet av dager eller få uker.

Dersom det i nyhetene skrives mye om lakselus, så skriv en artikkel om hvordan lakselus generelt håndteres av en profesjonell oppdretter. Om det skrives om økt salg i utlandet, så kan du kanskje dele en oppskrift fra hvordan de tilbereder norsk laks i Portugal. Dette er tidløst innhold som potensielt gir deg gjentagende besøk år etter år.

Smart bruk av ord er kronen på verket.

 

En tanke om "Lag verdifullt innhold":

  1. […] så er målet ditt å beholde leseren så lenge som mulig. Det viktigste du gjør er selvsagt å ha verdifullt innhold, men nesten like viktig er det å gjøre ditt innhold tilgjengelig for […]

Legg igjen en kommentar